Sjokolademoussekaker
Brodogkorn.no

Sjokolademoussekaker

Sjokolademoussekaker imponerer alltid. Dessuten smaker de himmelsk.

Fremgangsmåte

Sjokoladebunn: 
Bland sammen finhakkede mandler, kakao, hvetemel og halvparten av sukkeret. Pisk eggehvitene halvstive, tilsett resten av sukkeret og pisk stivt. Vend forsiktig inn mandelblandingen.

Fyll sjokolademassen i en sprøytepose og sprøyt ut sirkler på 6 cm i diameter på en stekeplate kledd med bakepapir. 

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180 °C i 7-8 minutter. Skjær til bunnene så de passer i silikonformer som er ca. 6 cm i diameter. Legg bunnene nederst i formene.

Sjokolademousse: 
Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Kok opp fløte og melk og hell over eggedosisen mens du hele tiden pisker. Ha alt tilbake i kjelen og varm opp til 80 °C. Sil straks over i en kald bolle. Pisk inn sjokolade i biter og la sjokolademoussen stivne i romtemperatur.

Stivpisk kremfløte og bland kremen med den avkjølte sjokolademoussen. Hell moussen straks over i silikonformene. Bruk en kniv til å rette dem ut så de blir jevne på toppen. Sett silikonformene i fryseren til kakene har stivnet og kan vrenges ut av formene.

Glasur: 
Kok opp melk, glukose og sukker. Pisk inn finhakket sjokolade og kakaosmør. Kok opp en gang til under konstant røring. Kjøl ned til ca. 40 °C.

Sett kakene på en rist og hell over sjokoladeglasuren, pynt med ønsket dekor og sett kaldt til servering. 

Tips:
En enklere løsning er å lage kakene i serveringsskåler og helle glasuren på toppen av moussen.

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her