Sjokoladeostekake med kaffegelé
Dansukker.no

Sjokoladeostekake med kaffegelé

Denne oppskriften må du prøve: Sjokoladeostekake med kaffegelé. Men vi har noen forslag i selve oppskriften om du ikke kjører kaffelinja som eksempelvis kakao.

Fremgangsmåte

Slik bygger du opp kaken

Bunn:
Knus kjeksen og bland den med kakaoen og smeltet smør. Trykk ut i en form med avtakbar kant.

Ostefyll:
Legg gelatinarkene til fyllet i bløt i rikelig med vann i 5 minutter.

Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem vannet av gelatinarkene og løs dem opp i den varme blandingen.

Visp egg og sukker lett og luftig. Tilsett kesam. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell over i formen. Settes i kjøleskap.

Kaffegele:
Legg gelatinarkene til geleen i bløt i rikelig med vann i 5 minutter.

Løs opp kaffepulveret og demerarasukkeret i kokende vann. Klem vannet av gelatinarkene og løs dem opp i kaffen. Tilsett kaffelikøren. Avkjøl.

Hell kaffegelen over fyllet i formen. Settes i kjøleskap.

Tips:
Du kan godt bruke sterk nybrygget kaffe i stedet for pulverkaffe. 

Tips:
Drikker du ikke kaffe, kan du erstatte kaffepulveret med kakao og erstatte likøren med mer sukker.

Se våre andre oppskrifter med kaffe

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her