Sjokoladeparfaitkake
Foto: Ingvar Eriksson

Sjokoladeparfaitkake

Denne oppskriften på sjokoladeparfaitkake er komponert av den kjente konditoren Sverre Sætre.

Fremgangsmåte

Finhakk sjokoladen. Varm crème fraîche og sukker til kokepunktet i en liten kjele.

Tøm den varme kremen over den finhakkede sjokoladen. Rør det sammen med en slikkepott til du får en glatt masse.

Visp så inn eggeplommene én om gangen. Pisk kremfløten for seg.

La sjokolademassen bli lunken (36-38 °C) før du vender inn fløtekremen med en slikkepott, først havparten, så resten. Tilsett Grand Marnier-likøren.

Smør innsiden av kakeringen med litt soyaolje. Dette for at ringen skal slippe lettere.

Skjær eller stikk ut nøttebunnen med kakeringen. Sett kakeringen på en flat tallerken og plasser bunnen i ringen.

Fyll sjokoladeparfait til toppen av ringen og stryk av med en palett (flat, avlang stekespade) slik at kaken blir helt jevn.

Sett kaken i fryseren og la den stå i fryseren i minst 6 timer til den er gjennomfryst. Kaken kan nå oppbevares 14 dager i fryser, godt innpakket.

Ta kaken ut av fryseren ca. 20 minutter før den skal serveres og la den stå og temperere seg i kjøleskapet.

Parfaiten skal så vidt ha begynt å smelte når du serverer den, da kommer smaken best til sin rett.

Sikt et lag kakao på toppen av kaken før servering, pynt etter ønske.

Kokketips: Varm kakeringen med et varmt, fuktig håndkle e.l. før du skal ta den av, slik at ringen løsner lettere fra kaken.

Oppskriften er hentet fra Den store kakeboken av Sverre Sætre som er finalist til Beste norske kokebok 2010.
 
 

Sendt inn av Sverre Sætre

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her