Sjokoladetrio
Foto: Julie H. Amundsen

Sjokoladetrio

Det er lett å miste motet av den lange ingredienslisten med de pinlig nøyaktige målene, men ifølge Lotte Arnesen Hogefeld, konditor på Nedre Foss Gård, er det eneste veien til et vellykket resultat.

Fremgangsmåte

Sjokoladebunn:
Smelt sammen sukker og smør. Pisk eggedosis av sukker og egg. Vend sammen. Stek på 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl.

Tips:
Det er veldig godt med hakkede nøtter i bunnen.

Mørk sjokolademousse:
Pisk løs krem. Smelt sammen fløte og sjokolade. Pisk eggedosis av plommer og sukker. Rør inn sjokoladen i eggedosisen, vend inn krem.

Fyll i forma med sjokoladebunn nederst. Frys.

Melkesjokolademousse:
Kok opp melk. Klem vannet av gelatinen og smelt i melken. Smelt sjokoladen i melkeblandingen. Avkjøl til 32 grader og vend inn krem. Hell i formen over den mørke sjokolademoussen. Frys igjen.

Hvit sjokolademousse:
Varm fløte, eggeplommer, vaniljefrø fra stangen og sukker under kraftig omrøring til det når 84 grader, sil. Smelt gelatinen og sjokoladen i blandinga. Avkjøl til ca 32 grader. Vend inn krem. Hell i formen.

Mørk sjokoladeglasur:
Kok opp melk og glukose. Smelt gelatin og deretter sjokolade i melken. Rør til blank.

Melkesjokoladeglasur: 
Kok opp melk og glukose. Smelt gelatin og deretter sjokolade i melken. Rør til blank.

Hvit sjokoladeglasur:
Kok opp vann, glukose, sukker, og fløte. Smelt gelatinen i blandingen og deretter sjokoladen. Kjør sammen med stavmikser og tilsett titandioksid til du synes den er passe hvit. Kan lages uten, men da blir den veldig gul i fargen.

Tips:
Titandioksid kan kjøpes på Cacas eller Panduro.

Glasering:
Ta kaken ut av formen i fryst tilstand. La den tine til du klarer å kutte den. Bruk varm kniv og del kaken i 3 like store deler. Jevn ut kantene og frys inn igjen. Glaser en del av gangen. Sett på rist over er bolle eller ett brett (bollen skal fange opp glasur som renner av kaken). Hell glasur over kakedelen til den er helt dekket. Vent til det har sluttet å dryppe fra kaken og glasuren har begynt å sette seg litt, løft over på fat. Gjenta prosessen på de andre to delene.

Tips:
Glasur som er til overs kan fylles i frysepose og fryses inn til neste gang du skal bake.

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Lotte Arnesen Hogefeld, konditor, Nedre Foss Gård

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Dagens rett
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen

Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser
Dagens rett
Tykk suppe med kokosmelk krabbe eller reker

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser

Den er dessuten så mettende at du ikke trenger annet enn dessert etterpå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 8. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz
Ukens drink
Cinzano Royal vermut og musserende vin

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz

Rød vermut er ikke så søt som Aperol, men har litt høyere alkohol. Likevel er dette en drink som passer perfekt om du jakter tørrere og ikke for sterke vinterdrinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her