Skalldyrsalat med byggris
Foto: Esten Borgos

Skalldyrsalat med byggris

I denne salaten kan du bruke det du måtte ha av ferdig kokte skalldyr, som blåskjell, krabbe, scampi eller kamskjell, gjerne rester fra dagen før.

Fremgangsmåte

Kok byggris etter anvisning på pakken, ca. 12 minutter. Ha i en skål og avkjøl. Når bygggrynene er kalde, vend inn søt chilisaus og saften av en halv lime.

Vask rucculasalat, skrell og kutt avokado i båter og agurk i terninger. Bland alle ingrediensene sammen med byggrisen. Smak til med salt og pepper. 

Rens reker og bland dem inn i salaten. Pynt med frisk koriander.

Tips:
Om du velger kokte blåskjell eller rå kamskjell i skiver, holder det med 200 gram. 

Flere oppskrifter med skalldyrsalat

Se alt du kan lage med byggris

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

3
3/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen