Vertshuset  Skarvens fiskesuppe
Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Vertshuset Skarvens fiskesuppe

Dette er Vertshuset Skarven i Tromsø sin egen og deilige oppskrift på fiskesuppe.

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la koke i ca. 20 minutter, til sausen tykner.
  2. Fres tørrfisk/klippfisk, bacon, chorizo, løk og paprika i smør til grønnsakene mykner. Det skal ikke bli brunt.
  3. Rør inn tomatsaus og fiskekraft og gi suppen et oppkok. Smak til om den trenger mer salt og pepper, sukker og chilipepper.
  4. Server suppen rykende varm med en skje rømme og en skive chorizo på toppen.
  5. En virkelig utsøkt fiskesuppe med inspirasjon fra Østen.

Merk
Den beste tørrfisken er hodekappet og sløyet skrei som henges til tørk på hjel i Lofoten. Før bruk må tørrfisken bløtes i kaldt vann i 6-8 døgn.

Da kan den kokes og serveres som fersk fisk eller brukes som her i suppe. Får du ikke fatt i tørrfisk kan du altså erstatte den med klippfisk, som er saltet og tørket fisk. Den må vannes ut i 24-36 timer før bruk.

Denne oppskriften er beregnet for ti personer som forrett, eller fire skikkelig sultne voksne til middag.

Sendt inn av Skarven kulinariske teater

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her