Forvell salaten i lettsaltet vann og avkjøl raskt i isvann.
Sauter sjalottløken i litt smør, tilsett kyllingkraft, la det koke til løken er mør (ca 10 minutter).
Kjør salaten i blender med kraften og monter sausen med smøret (tilsett terninger med kaldt smør mens du visper).
Smak til med salt og hvit pepper samt sitronskall.
Stek fisken på skinnsiden i litt olje med salt og pepper til kjernetemperaturen er på ca 45 grader, snu den med skinnsiden opp og dra av skinnet før servering.
Legg sausen i bunnen av tallerken drypp nøttesmøret rundt. Avslutt med fisken.
Høvle rikelig med sort trøffel over.
Her har du mange oppskrifter på kveite
Les også: Kveite kan serveres til enhver anledning med spennendne oppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig