Skinnstekt norsk kveite med hjertesalat-saus og trøffel
Foto: Audun Aagre

Skinnstekt norsk kveite med hjertesalat-saus og trøffel

Her får du en oppskrift på torsk som det virkelig er sus over.Det er nemlig Sven Erik Renaa, bidrag til Årets Kokk 2006. Smaker garantert herlig.

Fremgangsmåte

Forvell salaten i lettsaltet vann og avkjøl raskt i isvann.

Sauter sjalottløken i litt smør, tilsett kyllingkraft, la det koke til løken er mør (ca 10 minutter).

Kjør salaten i blender med kraften og monter sausen med smøret (tilsett terninger med kaldt smør mens du visper).

Smak til med salt og hvit pepper samt sitronskall.

Stek fisken på skinnsiden i litt olje med salt og pepper til kjernetemperaturen er på ca 45 grader, snu den med skinnsiden opp og dra av skinnet før servering.

Legg sausen i bunnen av tallerken drypp nøttesmøret rundt. Avslutt med fisken.

Høvle rikelig med sort trøffel over.

Her har du oppskrifter på feststemte kveiteoppskrirfter

Flere deilige retter med kveite

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Sven Erik Renaa, bidrag til Årets Kokk 2006

5
5/5 etter 18 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen