- Smelt smøret i en kjele og tilsett finhakket gulrot, rotselleri og løk. La det surre ca 2 minutter før soppen tilsettes. Legg på lokk og la dette surre videre i ca 5 minutter.
- Tilsett buljong/kraft og hvitvin. Kok opp og la det småkoke i ca 8 minutter.
- Ha soppblandingen i en foodprocessor og kjør til massen blir helt jevn. Ha den tilbake i kjelen og tilsett helmelk og kremfløte. La suppen få ett godt oppkok og smak til med salt og pepper.
- Skjær litt sopp i tynne skiver og stek i smør for pynt.
- Dryss på litt salt og pepper. Fordel litt suppe i hver tallerken, legg på sopp og basilikum eller gressløk.
- Server med ristet brød.
Prøv noen nye spennende oppskrifter med sopp
Har du selvplukket sopp, er det nok til en hel rett
Gjør som italienerne - bruk selvplukket sopp til "tømmerhuggerens pasta"
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig