Skreimølje a la Terje Ness
Foto: Ragge Strand

Skreimølje a la Terje Ness

Fremgangsmåte

Koking av skrei:
Skjær fisken i pene serveringsstykker. Kok opp ½ l vann tilsatt salt, ½ dl pr. liter vann. Trekk kjelen av plata og legg i fiskestykkene. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke i ca 3 minutter til fisken er kokt.

Koking av lever:
Rens leveren, del den i små biter og legg den i en kjele. Når torskeskivene er kokt tar man noe av kokekraften og øser over i kjelen der den ferdig rensede leveren ligger. Kok det hele forsiktig opp og la trekke 2-3 minutter.

Koking av rogn:
Vask rogna og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokinga. Kokeplast er også fint, da kan du pakke rogna fast inn så den holder formen godt. Legg den i ½ l kokende vann tilsatt ½ ss salt. La den trekke i 20-40 minutter til rogna er ferdig kokt.

Anrett skreien på varme dype tallerkener med kokt torskerogn skjært i skiver og kokte mandelpoteter. Øs over litt levermølje og kokekraft og pynt med litt frisk gressløk.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen