Slik baker du gulrotbrød

Slik baker du gulrotbrød

Brød med gulrot og poteter blir saftig og godt. Husk å kna deigen godt og la den få god tid til å heve seg.

Fremgangsmåte

Kok potet og gulrot til de er godt møre. Ta vare på kokevannet. Mos med stavmikser eller moser. Løs opp gjæren i det lunkne kokevannet. Tilsett sukkeret. La stå i minst fem minutter. Tilsett resten av vannet i oppskriften samt gulrotmosen, saltet, urtene og oljen. Bland melet i en bakebolle. Hell væsken over melet og kna godt til du har en smidig deig. Tilsett eventuelt mer mel hvis den føles for klissete.

Dekk til og sett til heving på et lunt sted minst en time, men helst et par timer. Ha mel på bakebordet og kna deigen på ny. Del opp i tre like store brød som legges i smurte brødformer og sett til etterheving.

Stekes i ovn ved 220 grader i 40 minutter.

Tips:
Du kan lage brødet med bare kokte poteter. Beregn da 3-4 poteter. 

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen