Slik lager du enkelt Goro
Foto: ArveBettum

Slik lager du enkelt Goro

Her får du en enkel oppskrift på goro. De som tror at de er enkle å lage går utover smaken tar feil. Følg oppskriften og du blir garantert fornøyd.

Fremgangsmåte

Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i vannet.
 
Tilsett mel og fett vekselsvis. Vaniljesukkeret haes i melet.
 
Deigen må blandes godt, men ikke overdriv.
 
Dekk deigen med plast, og la den hvile i kjøleskap natten over.
 
Lag nøyaktig pappmønster av jernet. Kjevle små porsjoner av deigen til tynne leiver.
 
Skjær ut etter mønsteret. Legg de ferdigjevlede deig platene på en lett melet fjøl.
 
Legg mellomleggspapir mellom platene, og legg gjerne flere lag oppå hverandre.
 
Settes kaldt til de skal stekes. Varm jernet, og legg i deigplatene.
 
Trykk jernet sammen, slik at mønsteret kommer godt frem.
 
Stekse lyst gylne. Bruk stekespade for å få kakene ut av jernet.
 
Legg kakene på en fjøl, og del dem med en skarp kniv. Skjær vekk ujevne kanter.
Avkjøles på rist.
 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her