Slik lager du jordskokksuppe
OFK

Slik lager du jordskokksuppe

Her har du en enkel oppskrift på jordskokksuppe som smaker herlig. Suppen kan lages på forhånd og varmes opp før servering.

Fremgangsmåte

Rens løk og sellerirot. Løken finhakkes, selleriroten grovhakkes. Smelt smør i en stor kjele og tilsett løk og sellerirot. Fres godt så grønnsakene blir myke, men ikke brune.

Vask og skrell jordskokkene og skjær i skiver. Ha dem over i kjelen og la det surre på svak varme i ca. 10 minutter. Rør inn mel og spe med kraften. Litt om gangen. Kok opp, legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 30 minutter til alle grønnsakene er møre.

Avkjøl suppen noe og sil av grønnsakene, sett suppen til side.
Ha grønnsakene i en foodprocessor og tilsett noe av suppen. Kjør til det blir en jevn mos.
Hell mosen tilbake i kjelen og rør inn resten av kraften.

Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.

Suppen kan lages på forhånd og varmes opp før servering.

Flere oppskrifter med jordskokksuppe

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av OFK

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her