- Vann eventuelt sildefiletene et par timer.
- Skjær dem i 1 cm brede skiver. Kok opp vann, eddik og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ha i krydderiene.
- Legg sild og løk lagvis. Hell laken over og sett kaldt i minst ett døgn før bruk. Server med potetsalat.
- Rødløksmarmelade
- Smelt sukkeret i en tykkbunnet kasserolle til lys karamell. Tilsett eplejuicen og rør godt til sukkeret er helt løst opp.
Ha også i de øvrige ingrediensene og la småkoke uten lokk til væsken er nesten kokt inn og løken er blank og helt gjennomkokt. - Yoghurtsaus:
- Skjær av litt skall av appelsinen, men pass på å ikke få med det hvite.
Kok opp litt vann og la skallbiten trekke noen minutter. - Skyll under kaldt vann, tørk godt og finhakk. Bland med de øvrige ingrediensene.
Slik lager du den beste silden
Her får du sildeoppskriftene du trenger
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig