Solbærmoussekake
Matprat.no

Solbærmoussekake

Fremgangsmåte

  1. Ha nøtter og halvparten av melisen i en foodprosessor og kjør til fint. Pisk eggehviten til stiv marengs med resten av melisen.
  2. Ved inn nøtteblandingen med en slikkepott. Fyll blandingen i en springform 20 cm i diameter. Stek den på midterste rille på 180 °C i ca. 20 minutter.
  3. Ha sukker, solbær og solbærsirup/ likør i en kjele. Kok opp og la det koke et par minutter, sett til side og avkjøl. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter og løs dem opp i kokende vann.
  4. Kjør den avkjølte solbærblandingen til en puré i en foodprosessor, og sil fra skallet i en sikt. Tilsett oppløst gelatin i solbærpureen. Bland inn pisket kremfløte og yoghurt. Vend til slutt forsiktig inn stivpisket eggehvite med en slikkepott.
  5. Sett kakeringen på et flatt fat, smør kakeringen med litt nøytral olje så sitter ikke kaken så fast når du tar den av. Legg i nøttebunnen. Fordel mousseblandingen over nøttebunnen og glatt over med en bred kniv. La den stivne over natten. Kan eventuelt settes i fryseren.

Tips:
Pynt kaken med solbær og bjørnebær.

 Se alt det deilige du kan bruke solbær til

Flere kaker som mousse

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her