Sommerkål med spekemat og Bulgur med tomat
BAMA

Sommerkål med spekemat og Bulgur med tomat

Fremgangsmåte

Dressing:
Bland alle ingrediensene til dressingen, untatt oljen. Bland i kålen og la den stå og trekke en stund. Smak til med salt,  pepper og bland i oljen.

Bulgur:
Kutt et kryss i toppen av tomatene og legg i kokende vann til skallet begynner å løsne (ca. 15 sekunder).
Tomatene tas opp og legges i kaldt vann til avkjøling. Skallet trekkes av og  tomatene deles i båter. Rens bort innmat og rester av stilk. Skjær deretter tomatene opp i små terninger.

Kok opp vann og salt, tilsette bulgur og gi det et oppkok. Ta bulguren av platen, dekke med lokk og la den trekke ferdig i ca. 20 min. Løk freses i olje uten å få farge og has i bulguren.

Smak til med salt, pepper og limejuice. Terninger av tomat blandes inn rett før servering.

Anrett bulgur på 4 tallerkener, plasser så sommerkålen oppå. Fullfør med spekemat av eget ønske samt halverte cherrytomater til pynt. 

Sendt inn av BAMA

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv

Mitt favorittmåltid hjemme for tredje år på rad er ramen og en amerikansk chardonnay i kjølig stil. Det er sunt og næringsrikt, og denne vinen gir den siste lille magien for at dette skal bli full pott på hyggeskalaen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fish and chips kan også være festmat
Dagens rett
Fish and chips med steinbit

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter
Dagens rett
Hurtigmarinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter

Ok, de femten minuttene er ikke iberegnet oppvarmingen av ovnen. Men uansett er denne oppskriften kjapp som få. Og riktig så velsmakende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 6. desember i Oslo

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse

Årets største feiring står for dør og vi ringer den inn med 8 storslåtte viner fra det spektakulære, prestisjetunge musserendehuset Bellavista. Dette er boblene som både kan måle seg med, og faktisk også overgå, "ekte champagne".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett
Dagens rett
Italiensk omelett med spinat og parmesan

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag
Dagens rett
Couscous Marrakesh

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag

Couscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her