Sommerruller
Foto: Synøve Dreyer

Sommerruller

Sommerruller betyr masse deilige grønnsaker med utgangspunkt i nykål eller sommerkål, og en wokpanne eller en glovarm stekepanne.

Tilberedningstid

30 minutter

Antall porsjoner

2-4

Ingredienser

1 stk nykål/sommerkål

Fremgangsmåte

Vask og rens alle grønnsakene.

Ta av de største bladene på nykålen og forvell dem i 1-2 minutter. Avkjøl. Disse skal brukes til rullene.

Skjær resten av kålen og de andre grønnsakene i strimler.

Varm opp oljen i en wok eller stekepanne med litt høye kanter og tilsett grønnsakene. Wok dem i 2-3 minutter.

Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.

Legg et par spiseskjeer med wokblandingen på hvert kålblad og pakk inn slik at de får vårrull-fasong.

Kålrullene kan serveres slik de er, f.eks. sammen med resten av woken, eller de kan serveres som tilbehør til middag. De kan også stekes i varm olje på hver side før servering.Tips:

Perfekt tilbehør til såvel grillet fisk og kjøtt av alle slag.
 
 

 

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen