Sopp-pai med bacon
Foto: Eva Brænd

Sopp-pai med bacon

Denne kombinasjonen har du kanskje aldri tenkt på. Derfor må du prøve sopp-pai med bacon. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Smuldre smør, hvetemel og sukker sammen til blandingen er kornet. Tilsett vannet og kna deigen lett sammen. La den hvile ca. 20 minutter i kjøleskapet.

Skjær baconskivene i biter og stek dem i en varm panne. Del opp soppen og brun den i pannen sammen med baconet.

Visp egg sammen med crème fraîche, ost og krydder.

Del deigen i fire. Kjevl ut deigemnene og kle formene. Strø bacon og soppblandingen på bunnen. Hell eggeblandingen over.

Stek paiene på 225 grader i 20-30 minutter til eggestanden stivner og har fått gyllen overflate.

Tips for en vellykket sopptur

Spennede retter med sopp

Åtte sikre matsopper

Tre giftsopper du skal styre unna

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen