Sousvidestekt juleribbe
Foto: Alf Børjesson

Sousvidestekt juleribbe

Slik lager du ribbe Sousvidestekt. Du trenger en Vakuum-maskin og en Sousvide-maskin eventuelt vannbad hvor du kan kontrollere varmen og holde denne jevn over lang tid.

Fremgangsmåte

Du trenger:
Vakuum-maskin
Sousvide-maskin (eventuelt vannbad hvor du kan kontrollere varmen og holde denne jevn over lang tid)

Ribbe Sous-vide er en tidkrevende prosess som må planlegges god tid i forveien. Resultatet blir også deretter.

Ha salt og pepper på ribbestykket. Vakuumer deretter med et par nellikspirer i posen.

Dette skal ligge i kjøleskapet i to døgn før tilberedning.

Varm opp vannbadet eller sous-vide-maskinen til 70°C og legg vakuumpakken i. Her skal den ligge i 40 timer.

Sett ovnen på 225°C én time før servering. Bruk gjerne varmluft eller grillelement.

Ta ribbestykket ut av posen og stek i ca 10 minutter til den har fått en fin og jevn farge.

Serveres med tilbehør etter eget ønske.

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk
Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter
Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Trond Olaussen

3
3/5 etter 78 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen