Spaghetti med muslingsaus (Spaghetti alle Vongole)

Fremgangsmåte

Dette er en av Italias mest berømte pastaretter. Noen ganger kalles sausen "hvit muslingsaus", for å skille den fra en annen klassiker, muslinger i tomatsaus. Slik serveres muslinger til pasta i Venezia:

Skrubb muslingene under rennende, kaldt vann, og kast alle som ikke er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.

Varm opp halvparten av oljen i en stor kjele, ha i muslingene og 1 ss persille, og la det surre på sterk varme noen sekunder. Hell på vinen og legg på lokk. La det koke i ca 5 minutter til muslingene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.

I mellomtiden koker du pastaen i saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.

Ta opp muslingene med en hullsleiv og legg dem i en bolle. Kast alle som ikke har åpnet seg. Sil kokekraften og sett til side. Legg til side åtte muslinger med skjell til garnityr, og rens resten.

Varm resten av oljen i en ren kjele. La de hele hvitløkfeddene surre over middels varme til de er gylne, og knus dem så med baksiden av en skje. Ta opp hvitløken med hullsleiv og kast den.

Ha de rensede muslingene i oljen og tilsett kokekraften litt etter litt, sammen med masse pepper. La det koke i 1-2 minutter, og tilsett mer kraft når sausen koker inn. Tilsett resten av persillen og la det koke i et par minutter.

Slå vannet av pastaen, ha den i kjelen og bland godt. Serveres i 4 skåler. Øs opp muslingene fra bunnen av kjelen og legg dem på toppen av porsjonen. Pynt med muslinger i skjell og server straks.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her