Sprøstekt hvitting med blodpølserisotto, grønn paprikasaus og blodappelsinmarinerte gulrøtter
Foto: BAMA

Sprøstekt hvitting med blodpølserisotto, grønn paprikasaus og blodappelsinmarinerte gulrøtter

Fremgangsmåte

Be fiskehandleren skrape fiskeskinnet for deg, eller gjør det selv, det er ganske lett for denne fisketypen. Skjær i passe biter og sprøstek ved sterk varme med skinnsiden ned i fire-fem minutter. Snu deretter og etterstek i et minutt på kjøttsiden. Dryss over salt og pepper og hold varm.

Blodpølserisotto:
Kok opp vann. Ha i svart ris og la småkoke i 30-40 minutter eller så lenge som antydes på pakken. Hell av overflødig kokevann. Tilsett de øvrige ingrediensene og hold varm.

Grønn paprikasaus:
Still ovnen inn på grill eller veldig høy varme. Del paprikaene i to og fjern stilk og frø. Legg dem på et ark alu-folie på et stekebrett, og grill eller stek til skinnet blir svart eller begynner å boble. Det tar ca 10 minutter. Ta paprikaene ut av ovnen og pakk dem inn i folien, et kjøkkenhåndkle og en plastpose ytterst. La ligge i ca 30 minutter. Fjern skinnet og ha paprikaene i en blender sammen med de øvrige ingrediensene. Kjør til en luftig saus. Varm lett opp like før servering.

Blodappelsinmarinerte gulrøtter:
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler. Damp dem til de er kokte men lett al dente. Pisk smør og appelsinsaft sammen. Smak til med salt og pepper. Vend de varme gulrøttene i blandingen og server.

Anrettes slik: Lag et speil av paprikasaus på tallerkenene. Legg på risotto og trykk den lett ned. Legg fiskestykkene oppå. Gulrotstavene legges ved siden av sausspeilet, drypp marinade langs kanten. Pynt gjerne med friske urter oppå fisken.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen