Sprøstekt hvitting med blodpølserisotto, grønn paprikasaus og blodappelsinmarinerte gulrøtter
Foto: BAMA

Sprøstekt hvitting med blodpølserisotto, grønn paprikasaus og blodappelsinmarinerte gulrøtter

Ingredienser

800 g hvittingfilet
olivenolje
salt og pepper

Blodpølserisotto:
2 dl svart ris
1 liter vann

400 g blodpølse i små terninger
2 ss spansk extra virgin olivenolje
saften av en blodappelsin
salt og pepper

Grønn paprikasaus:
4 grønne paprika
2 gule paprika
4 ss sitron
4 ss spansk extra virgin olivenolje
salt og pepper

Blodappelsinmarinerte gulrøtter
1½ - 2 pk knaskegulrøtter
saften av ½ blodappelsin
2 ss mykt usaltet smør
salt og pepper

Fremgangsmåte

Be fiskehandleren skrape fiskeskinnet for deg, eller gjør det selv, det er ganske lett for denne fisketypen. Skjær i passe biter og sprøstek ved sterk varme med skinnsiden ned i fire-fem minutter. Snu deretter og etterstek i et minutt på kjøttsiden. Dryss over salt og pepper og hold varm.

Blodpølserisotto:
Kok opp vann. Ha i svart ris og la småkoke i 30-40 minutter eller så lenge som antydes på pakken. Hell av overflødig kokevann. Tilsett de øvrige ingrediensene og hold varm.

Grønn paprikasaus:
Still ovnen inn på grill eller veldig høy varme. Del paprikaene i to og fjern stilk og frø. Legg dem på et ark alu-folie på et stekebrett, og grill eller stek til skinnet blir svart eller begynner å boble. Det tar ca 10 minutter. Ta paprikaene ut av ovnen og pakk dem inn i folien, et kjøkkenhåndkle og en plastpose ytterst. La ligge i ca 30 minutter. Fjern skinnet og ha paprikaene i en blender sammen med de øvrige ingrediensene. Kjør til en luftig saus. Varm lett opp like før servering.

Blodappelsinmarinerte gulrøtter:
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler. Damp dem til de er kokte men lett al dente. Pisk smør og appelsinsaft sammen. Smak til med salt og pepper. Vend de varme gulrøttene i blandingen og server.

Anrettes slik: Lag et speil av paprikasaus på tallerkenene. Legg på risotto og trykk den lett ned. Legg fiskestykkene oppå. Gulrotstavene legges ved siden av sausspeilet, drypp marinade langs kanten. Pynt gjerne med friske urter oppå fisken.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her