Sprøstekt krydderlaks
Foto: Studio Gerstmann - Malinowski

Sprøstekt krydderlaks

En lekker og krydret lakesrett signert en av Norges kokkelegender, er som skapt for festmenyen.

Fremgangsmåte

  1. Skinnstekt krydret laks:
  2. Skjær laksefiletene i små pene biter. Tørk dem godt. Bland sammen krydderne og legg fiskebitene oppå krydderet med skinnsiden ned.
  3. Varm smør/ oljeblandingen i en panne og legg i fiskebitene med skinnsiden ned. La skinnsiden bli skikkelig brune.
  4. Hold fisken varm i en ildfast form i stekeovnen.
  5. Grønnsakskrem:
  6. Kjør koriander og smør sammen i foodprocessor.
  7. Kok sammen hvitvin, sjalottløk, fløte og kraft i en kjele til det har kokt inn til 1/3.
  8. Tilsett alle grønnsakene, kok opp og visp forsiktig inn koriandersmøret, litt etter litt. Skal ikke koke, bare holdes varmt, gjerne i stekeovnen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft like før serveringen.
  9. Rødbeteskum:
  10. Varm opp finhakkede rødbeter og kraft og bland i fløten. La koke opp, trekk til siden og visp inn smøret, litt etter litt.
  11. Pisk opp skummet med en stavmikser like før servering.
  12. Servering: Fordel grønnsakskremen på fire varme tallerkner og legg de stekte laksebitene over.
  13. Like før servering has rødbeteskummet over. Pynt med urter eller småsalat. Serveres med en god potetmos til, gjerne smakt til med hvitløk.

Flere fristende lakseretter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Odd Ivar Solvold

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her