Pannestekt steinbit med skalldyr- og persillesaus
Foto: Alexander Maniakhin

Pannestekt steinbit med skalldyr- og persillesaus

Skalldyrkraft enten det er blåskjell eller reker, gir mye smak til sausen i denne fiskeretten.

Fremgangsmåte

  1. Del fileten i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper. 
  2. Stek i smør på begge sider. Hold varm.
  3. Skalldyr- og persillesaus:
  4. Surr løk og den grønne delen av purren i smør til løken er myk.
  5. Tilsett timian, hvitvin og kraft.
  6. La dette småkoke i 7-10 minutter uten lokk.
  7. Tilsett fløte og kok noen minutter til sausen tykner.
  8. Hell sausen over i en foodprosessor.
  9. Kjør det hele til en jevn saus og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  10. Lag persilleolje
  11. Rør den lett inn i sausen. 
  12. Server fisken med sausen, kokt blomkål og frisk dill.

Tips: Blåskjell og reker i sausen og ved siden av fisken på fatet gjør retten til en festrett. Da kan du bruke kraften fra kokingen/skallene til sausen. 

Tips:  Om du har en stavmikser så bruker du denne direkte kjelen i stedet for foodprosessor.

Flere deilige retterr med steinbit som du må prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her