Stekt kveite med rekesaus, tomat og basilikum
Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Stekt kveite med rekesaus, tomat og basilikum

Inviter til et skikkelig festmåltid med denne smaksrike vrien på kveite med rekesaus, tomat og basilikum. Mer smaksrikt enn dette skal vanskelig gjøres.

Fremgangsmåte

Rens rekene, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskap.

Vask og kutt opp grønnsakene i grove terninger. Surr grønnsakene i en kasserolle i litt olje, tilsett rekeskall og la det surre godt i kjelen uten å bli brunt.

Tilsett hvitvin og la det koke opp. Tilsett tomatpuré og rør godt om. Tilsett melk og fløte og la det småkoke i ca. 2 timer, siles gjennom en fin sikt.

Kok så inn sausen til passende tykk konsistens. Kjør sausen med en stavmixer eller i en food-processor, til den får homogen og glatt konsistens. Smak til med salt og kvernet hvit pepper.

Vask og kutt purreløken i passende små stykker/biter.

Flå tomatene, del dem i fire båter og ta ut kjernene. Kutt kjøttet i små terninger, og bland tomatkjøttet sammen med rekene, rør inn finhakket basilikum og olivenolje.

Skjær fisken i 8 jevnstore stykker. Stek dem gylne i stekepannen i litt olje. Krydre med salt og pepper.

Kok purren i lettsaltet vann. Anrett purren på tallerkener, legg på fisken.

Smak til tomat- og rekeblandingen med litt salt og pepper og legg på tallerkenen. Slå varm saus rundt fisken. Pynt med frisk basilikum.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret
Dagens rett

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret

For mange hører skinke til på julemenyen, både den klassiske og den røykte. Den siste er i sentrum for denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her