Stekt kveite med rekesaus, tomat og basilikum
Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Stekt kveite med rekesaus, tomat og basilikum

Inviter til et skikkelig festmåltid med denne smaksrike vrien på kveite med rekesaus, tomat og basilikum. Mer smaksrikt enn dette skal vanskelig gjøres.

Fremgangsmåte

Rens rekene, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskap.

Vask og kutt opp grønnsakene i grove terninger. Surr grønnsakene i en kasserolle i litt olje, tilsett rekeskall og la det surre godt i kjelen uten å bli brunt.

Tilsett hvitvin og la det koke opp. Tilsett tomatpuré og rør godt om. Tilsett melk og fløte og la det småkoke i ca. 2 timer, siles gjennom en fin sikt.

Kok så inn sausen til passende tykk konsistens. Kjør sausen med en stavmixer eller i en food-processor, til den får homogen og glatt konsistens. Smak til med salt og kvernet hvit pepper.

Vask og kutt purreløken i passende små stykker/biter.

Flå tomatene, del dem i fire båter og ta ut kjernene. Kutt kjøttet i små terninger, og bland tomatkjøttet sammen med rekene, rør inn finhakket basilikum og olivenolje.

Skjær fisken i 8 jevnstore stykker. Stek dem gylne i stekepannen i litt olje. Krydre med salt og pepper.

Kok purren i lettsaltet vann. Anrett purren på tallerkener, legg på fisken.

Smak til tomat- og rekeblandingen med litt salt og pepper og legg på tallerkenen. Slå varm saus rundt fisken. Pynt med frisk basilikum.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her