Stekt sopp med hvitløk
Foto: Sun_Time

Stekt sopp med hvitløk

I Spania heter denne retten champiñones al ajillo og kan lages med sjampinjong eller annen type sopp, men steinsopp er kongen.

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i hvitløk og bacon eller skinke og stek i ca 2 minutter, til det er gjennomvarmt.
  2. Skru opp til sterk varme, ha i soppen og stek raskt i 4-6 minutter, til alt er mørt. Rør av og til.
  3. Steketiden avhenger av soppslagene og hvor tykk skivene er. Hvis soppen ikke har gitt fra seg mye væske, tilsetter du vin eller sherry og fortsetter å steke til væsken er absorbert. Tilsett persille og rør godt.
  4. Dryss salt og pepper over, legg retten på et serveringsfat og server med en gang.

Det vokser mengder av vill sopp i skogene i Baskerland og Cataluña, og innbyggerne i disse regionene er gale etter setas (skogssopp). Boletus edulis (steinsopp), kantareller og morkler er blant de mest populære. Denne retten serveres over hele Spania, men det er i disse to regionene sopprettene er på sitt ypperste og blir satt mest pris på.

Al ajillo betyr en tilberedningsmåte der matvaren er stekt i olje med hvitløk og kanskje en liten bit chili.

De beste oppskriftene med steinsopp

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her