Stir fry med eller uten kjøtt, sopp, cashewnøtter og brokkoli
Foto: keko64

Stir fry med eller uten kjøtt, sopp, cashewnøtter og brokkoli

Sopp og cashewnøtter overflødiggjør kjøtt i denne wokoppskriften. Men valget er ditt, vi har derfor med begge deler.

Fremgangsmåte

  1. Med kjøtt: Skjær kjøttet i tynne strimler.
  2. Varm oljen i wok/panne og brun kjøttet raskt i små porsjoner, 2-3 minutter på sterk varme.
  3. Legg det til side.
  4. Uten kjøtt - gå rett hit: Del brokkoli i små buketter, kutt vårløk og sukkererter eller spirer i to.
  5. Soppen deles i to eller fire.
  6. Fres grønnsakene og nøttene samtidig eller i porsjoner.
  7. Ha evt kjøttet tilbake i woken.
  8. Bland sammen kraft/buljong, soya, maisenna og ingefær og hell over.
  9. Kok opp og smak til.
  10. Server kokt ris eller nudler til.

Mange andre delige wokretter du bør prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024

Stavangerrestauranten slo dermed ut sterke finalister fra hele Norden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her