Stuede poteter til spekeskinke
Foto: Piotr Krzeslak

Stuede poteter til spekeskinke

Dette er det perfekte følge til spekemat. Dessuten veldig enkelt å lage.

Fremgangsmåte

Potetene skjæres i store terninger og kokes såvidt møre.

Hvit saus til stuingen:
Lag en jevning med hvetemel og 2 ss kaldt vann (kan has i et glass med lokk, ristes jevn).

Kok opp melk.

Tilsett jevningen med en tynn stråle, visp hele tiden. Konsistensen skal være litt tykkere enn en vanlig hvit saus.

Kokes noen minutter. Smak til med finklippet gressløk, salt og pepper.

Tilsett evt litt smør for å runde smaken. Ha i de kokte potetene.

Serveres med spekeskinke og flatbrød.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Reidun Hovind

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen