Sunnøves Ostekake
Foto: archmercigod

Sunnøves Ostekake

Bakt ostekake er veldig godt. Denne oppskriften har en rømme- og vaniljetopping som gir en fin syrlig smak. Bærsausen løfter kaken ytterligere.

Fremgangsmåte

Bunn:
Kjør kjeks, sukker og kanel i en kjøkkenmaskin. Tilsett smeltet smør. Fordel massen jevnt i bunnen (ca. 26 cm springform). Press bunnen lett ned med håndflaten. Stek bunnen i ovnen ca 10 min. 180C.

Ostemasse:
Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Rør ost, vaniljefrø, sukker og sitronsaft glatt i kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett om gangen. Legg ostemassen oppå den stekte bunnen og stek videre ved ca 200C i ca 20 min. eller til ostemassen er stivnet. (Tiden kan variere noe, avhengig av type stekeovn.
 
Sjekkes ved at man stikker en kniv ned i massen og deretter drar kniven litt til siden for å se om massen er stivnet. Massen skal være som en pudding. Ved for lang steking kan massen lett bli for hard og tørr.)
 

Skrap ut vaniljefrøene og bland de med rømme og sukker i minimum 20 min. før bruk, slik at sukkeret får tid til å smelte. Hell massen forsiktig over den varme kaken og sett den tilbake i ovnen i 2 min. Avkjøl kaken. Serveres med jordbær, bringebær eller solbærsaus.

Her finner du oppskrift på bærsaus

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Kari-Janne Rand

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her