Sunnøves Ostekake
Foto: archmercigod

Sunnøves Ostekake

Bakt ostekake er veldig godt. Denne oppskriften har en rømme- og vaniljetopping som gir en fin syrlig smak. Bærsausen løfter kaken ytterligere.

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
  2. Kjør kjeks, sukker og kanel i en kjøkkenmaskin. Tilsett smeltet smør.
  3. Fordel massen jevnt i bunnen (ca. 26 cm springform). Press bunnen lett ned med håndflaten.
  4. Stek bunnen i ovnen ca 10 min. 180C.

  5. Ostemasse:
  6. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene
  7. Rør ost, vaniljefrø, sukker og sitronsaft glatt i kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett om gangen.
  8. Legg ostemassen oppå den stekte bunnen og stek videre ved ca 200C i ca 20 min. eller til ostemassen er stivnet. (Tiden kan variere noe, avhengig av type stekeovn.
  9. Sjekkes ved at man stikker en kniv ned i massen og deretter drar kniven litt til siden for å se om massen er stivnet.
  10. Massen skal være som en pudding. Ved for lang steking kan massen lett bli for hard og tørr.)
  11. Skrap ut vaniljefrøene og bland de med rømme og sukker i minimum 20 min. før bruk, slik at sukkeret får tid til å smelte.
  12. Hell massen forsiktig over den varme kaken og sett den tilbake i ovnen i 2 min. Avkjøl kaken.
  13. Serveres med jordbær, bringebær eller solbærsaus.

Her finner du oppskrift på bærsaus

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Kari-Janne Rand

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her