Sunnøves Ostekake
Foto: archmercigod

Sunnøves Ostekake

Bakt ostekake er veldig godt. Denne oppskriften har en rømme- og vaniljetopping som gir en fin syrlig smak. Bærsausen løfter kaken ytterligere.

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
  2. Kjør kjeks, sukker og kanel i en kjøkkenmaskin. Tilsett smeltet smør.
  3. Fordel massen jevnt i bunnen (ca. 26 cm springform). Press bunnen lett ned med håndflaten.
  4. Stek bunnen i ovnen ca 10 min. 180C.

  5. Ostemasse:
  6. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene
  7. Rør ost, vaniljefrø, sukker og sitronsaft glatt i kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett om gangen.
  8. Legg ostemassen oppå den stekte bunnen og stek videre ved ca 200C i ca 20 min. eller til ostemassen er stivnet. (Tiden kan variere noe, avhengig av type stekeovn.
  9. Sjekkes ved at man stikker en kniv ned i massen og deretter drar kniven litt til siden for å se om massen er stivnet.
  10. Massen skal være som en pudding. Ved for lang steking kan massen lett bli for hard og tørr.)
  11. Skrap ut vaniljefrøene og bland de med rømme og sukker i minimum 20 min. før bruk, slik at sukkeret får tid til å smelte.
  12. Hell massen forsiktig over den varme kaken og sett den tilbake i ovnen i 2 min. Avkjøl kaken.
  13. Serveres med jordbær, bringebær eller solbærsaus.

Her finner du oppskrift på bærsaus

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Kari-Janne Rand

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her