Suppe med grillet tomat og pasta (Minestrone con Pasta e Pomodori) (Italia)

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 190 C. Legg tomater, paprika, løk og hvitløk i langpannen og drypp olivenolje over. Stek i 30-40 minutter til grønnsakene er myke og svidd på utsiden. Snu dem etter halve tiden.

Ha grønnsakene i en kjøkkenmaskin, tilsett 2 ½ dl av kraften eller vannet, og kjør maskinen til det er most. Hell over i en sikt over en stor kjele, og press mosen ned i kjelen.

Tilsett resten av kraften eller vannet, farin, salt og pepper. Kok opp under omrøring.

Ha i pastaen og la det småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller som anbefalt på pakken. Smak til med salt og pepper.

Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, pyntet med frisk basilikum.

Når tomatene i butikken er ganske smakløse, kan du lage denne suppen. Ovnsstekingen kompanserer for mangelen på smak, og suppen får en herlig, røykaktig smak.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Vær klar på mandag morgen: Disse flaskene blir det rift om
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol desember 2021

Vær klar på mandag morgen: Disse flaskene blir det rift om

Når belgiske 3 Fonteinen kommer i salg, er flaskene solgt før de kommer i hyllene, men også de to norske produktene setter spor etter seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En whiskydrink som det er lett å forstå hvor den har sitt navn fra
Ukens drink
California Lemonade

En whiskydrink som det er lett å forstå hvor den har sitt navn fra

Selv om vær og temperatur ikke stemmer helt, satser vi denne uken på noe som kan bringe oss ut av høstmørket. En drink som garantert setter i gang sommerdrømmene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Unn smakssansene en aften full av nytelse med ost, skinke og fløyelsmyke hetviner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking: 13. desember i Oslo

Unn smakssansene en aften full av nytelse med ost, skinke og fløyelsmyke hetviner

Hetvin har stått imot tidens tann og er å regne som den ultimate, klassiske drikken – og hva er vel bedre enn å sette seg tilbake og nyte denne fantastiske vinstilen i kombinasjon med ost midt i vinterkulda?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En luksuriøs start på vinåret – Essensen av Mosel på Arakataka
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner: 24. januar i Oslo

En luksuriøs start på vinåret – Essensen av Mosel på Arakataka

Maximin von Schubert kommer for å vise frem hvor mye deilig vin det finnes i området. Blant disse er også en helt spesiell riesling som Maximin Grunhaus laget for Karl Marx sitt 200-årsjubileum og ikke er å få tak i ellers i Norge

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En saftig biff stekt akkurat slik du liker den er hva du skal gå løs på i dag
Dagens rett
Slik steker du biff

En saftig biff stekt akkurat slik du liker den er hva du skal gå løs på i dag

Det første du må gjøre er å sikre deg et stykke mørt kjøtt, og dernest la det ligge på kjøkkenbenken for å temperes. Så er du snart i mål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her