Suppe med grillet tomat og pasta (Minestrone con Pasta e Pomodori) (Italia)
Foto: Istock

Suppe med grillet tomat og pasta (Minestrone con Pasta e Pomodori) (Italia)

Denne italienske oppskriften på minestrone-suppe må du prøve.

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 190 C. Legg tomater, paprika, løk og hvitløk i langpannen og drypp olivenolje over. Stek i 30-40 minutter til grønnsakene er myke og svidd på utsiden. Snu dem etter halve tiden.

Ha grønnsakene i en kjøkkenmaskin, tilsett 2 ½ dl av kraften eller vannet, og kjør maskinen til det er most. Hell over i en sikt over en stor kjele, og press mosen ned i kjelen.

Tilsett resten av kraften eller vannet, farin, salt og pepper. Kok opp under omrøring.

Ha i pastaen og la det småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller som anbefalt på pakken. Smak til med salt og pepper.

Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, pyntet med frisk basilikum.

Når tomatene i butikken er ganske smakløse, kan du lage denne suppen. Ovnsstekingen kompanserer for mangelen på smak, og suppen får en herlig, røykaktig smak.

Se våre andre oppskrifter på minestrone

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her