Suppe med pasta og kikerter Minestrone di Pasta e Ceci
Foto: ALLEKO

Suppe med pasta og kikerter Minestrone di Pasta e Ceci

Riktignok må du vente en time før du kan servere denne italienske suppen, men den lager seg selv. Den er både mettende og smaksrik.

Fremgangsmåte

Finhakk løk, gulrot og selleri. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.

Varm oljen i en stor kjele, ha i de hakkede grønnsakene og surr over svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter.

Tilsett kikertene , bland godt og la det putre i 5minutter. Rør i passata og vann. La det koke under omrøring i 2-3 minutter.

Tips:
Om du ikke får tak i passata som er most tomat, kan du bruke hermetisk tomat som du moser selv.

Tilsett 5 dl av kraften, rosmarinkvisten, salt og pepper. Kok opp, legg på lokk og la småkoke i en time mens du rører av og til.

Ha i resten av kraften, tilsett pastaen og kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la småkoke under stadig omrøring til pastaen er ferdig, 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken for pastaen. Smak til med salt og pepper. Ta ut rosmarinkvisten og server suppen rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med revet parmesan og noen basilikumblader.

Dette er en enkel, landsens suppe. Pastasorten conciglie står fint til kikertene, men også andre lignende pastasorter kan brukes.

Les alt om pasta her

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her