Suppe med pasta og kikerter Minestrone di Pasta e Ceci
Foto: ALLEKO

Suppe med pasta og kikerter Minestrone di Pasta e Ceci

Riktignok må du vente en time før du kan servere denne italienske suppen, men den lager seg selv. Den er både mettende og smaksrik.

Fremgangsmåte

Finhakk løk, gulrot og selleri. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.

Varm oljen i en stor kjele, ha i de hakkede grønnsakene og surr over svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter.

Tilsett kikertene , bland godt og la det putre i 5minutter. Rør i passata og vann. La det koke under omrøring i 2-3 minutter.

Tips:
Om du ikke får tak i passata som er most tomat, kan du bruke hermetisk tomat som du moser selv.

Tilsett 5 dl av kraften, rosmarinkvisten, salt og pepper. Kok opp, legg på lokk og la småkoke i en time mens du rører av og til.

Ha i resten av kraften, tilsett pastaen og kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la småkoke under stadig omrøring til pastaen er ferdig, 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken for pastaen. Smak til med salt og pepper. Ta ut rosmarinkvisten og server suppen rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med revet parmesan og noen basilikumblader.

Dette er en enkel, landsens suppe. Pastasorten conciglie står fint til kikertene, men også andre lignende pastasorter kan brukes.

Les alt om pasta her

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her