Svinebiff med pasta og paprikasaus
Foto: iStockphoto

Svinebiff med pasta og paprikasaus

Svinebiff er lettlaget middagsmat. Med pasta og paprikasaus er maten på bordet før du vet ordet av det. Følg vår enkle oppskrift.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i porsjonsstykker og stek dem pent brune på alle sider. Sett inn i ovnen ved 180 grader i 5-7 minutter avhengig av tykkelsen på kjøttet. Hvis du ikke har tilgang på ovn, steker du det ferdig i pannen, helst i to omganger med en pause i mellom, for at det ikke skal bli tørt. Sett deretter til side på et lunt sted i 10 minutter. Du kan også steke kjøttstykket helt på samme måte som beskrevet over og skjære det i skiver like før servering.

Paprikasausen:
Del paprikaene i fire, legg dem på folie på en stekeplate og sett dem under grillen (ikke for nært, omtrent midt i ovnen) eller i vanlig stekeovn ved 250 grader til skinnet begynner å boble og er godt brent og paprikakjøttet er mykt. Ta dem ut og pakk dem inn i folien med et kjøkkenhåndkle eller en plastpose rundt og la ligge i minst 15 minutter. Da kan du lett fjerne skinnet.
 
Skjær kjøttet i terninger og bland med de øvrige ingrediensene i en food processor eller bruk stavmikser. Kjør til luftig puré. Sausen kan du lage på forhånd hjemme og oppbevare i tett boks. Det lønner seg å lage dobbel porsjon siden sausen kan brukes til så mange andre retter. Server sausen romteperert.
 

Server svinebiffene med paprikasausen og nykokt pasta av den typen familien liker best. Ikke glem dampete grønne grønnsaker som broccoli eller grønne bønner. Eller salaten som gjør kokte grønnsaker langt mer spennende:

Begynn med å koke opp lettsaltet vann og blansjer (kok) grønnsakene etappevis i 1 minutt. Overfør til iskaldt vann. Bland de avkjølte grønnsakene med salat, tomater og basilikum. Drypp over olivenolje, eddik og ta noen runder med saltkverna over. Bland lett og server med en gang.

Oppskrifter med svinefilet

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen