Svinekoteletter med grillet paprika og squashsalsa
Weber

Svinekoteletter med grillet paprika og squashsalsa

Når svinekoteletter får godgjøre seg på grillen med deilig tilbehør blir de skikkelig gode. Det er viktig at du gjør det riktig. Vi forteller deg hvordan.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og riv ingefæren. Skrell og knus hvitløken, og bland hvitløk, ingefær, olje, karripulver, salt og pepper. Vend svinekoteletter i marinaden, og la dem marinere i omtrent 1 time. Krydre med salt og pepper før grilling.
  2. Grillet paprika og squashsalsa:
    Skyll paprika og squash. Skjær paprikaene i to og fjern frøene. Skjær squashen i to, og deretter i tykke båter.
  3. Tilbehør:
    Fjern maisskallet og trådene fra maisen. Kok maiskolbene i lettsaltet vann i 5 minutter.
  4. Skyll potetene og skjær dem i halvdeler. Smør dem inn med olje, og krydre med salt og pepper. Fortsett på grillen (se nedenfor).
  5. Skrell og finhakk rødløken mens kjøttet og grønnsakene grilles. Lag en vinaigrette ved å blande løk med eddik, olje, salt og pepper.
  6. Grillingen:
    Klargjør grillen for indirekte varme, cirka 220°C.
  7. Legg potetene midt på grillristen, og stek over indirekte varme i cirka 45 minutter. Deretter kan du ta dem av grillen.
  8. Klargjør grillen for direkte varme, cirka 220°C. Sett støpejernsristen inn i GBS-grillristen. La den varmes opp med lokket på i 5 minutter.
  9. Grill squashen og paprikaen på den ene siden i ca. 4 minutter. Ta dem deretter av grillen, og la dem avkjøles litt.
  10. Legg svinekotelettene på den varme støpejernsristen, og grill i cirka 12 minutter. Snu dem én gang i løpet av den tiden, og stek dem til de når en kjernetemperatur på 68°C (godt stekt). Ta kjøttet av grillen.
  11. Grill maisen i 3-4 minutter på hver side.
  12. Når den grillede paprikaen og squashen er avkjølt, skjærer du paprikaene i store biter og vender dem med squash og vinaigrette. Server med svinekoteletter, poteter og grillet mais. 

Her finner du mange oppskrifter med svinekoteletter

Og her finner du godt over 750 grilloppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Weber

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her