Syltet laks med eggsalat, rødbetecoulis og rugbrød
Foto: AudiDelaCruz

Syltet laks med eggsalat, rødbetecoulis og rugbrød

Denne rette med syltet laks lager du på 30 minutter. Med alt det deilige tilbehøret kommer du til å score mange poeng rundt bordet.

Fremgangsmåte

Skjær laksefilet i 2 cm skiver. Kok lake. Når laken koker, tas den av platen og laksen legges i. La stå og trekke til laksen er ferdig og laken er avkjølt. Ta opp og la dryppe av.

Lag eggsalat av hakkete hardkokte egg, majones, salt og pepper, litt frisk sitron og finhakket gressløk.

Lag rødbetecoulis ved å kjøre rødbeter (ovnsbakte eller syltete, hele fra glass) i blender med litt vann og litt olje til passe tykkelse (tynn puré). Smak til med sitron, salt og pepper.

Anrett laksen på eggesalaten og server rødbetecoulis og rugbrød ved siden av.

Lyst til å lage noe annet med laks, da finner du veldig mange oppskrifter her

Og her finner du mange retter som passer utmerket på koldtbordet

Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen