Teriyakibiff
Apéritif

Teriyakibiff

Teriyaki er en japansk tilberedningsmetode som inkluderer blant annet soyasaus og sukker/søt vin. Når du glaserer kjøtt (eller fisk) med denne marinaden, skjer det en karamelliseringsprosess under stekingen som gir en smak som du ikke vil være foruten.

Fremgangsmåte

  1. Start med marinaden:
    Bland ingrediensene til marinaden i en plastpose sammen med hele kjøttstykket som skal marineres. Klem ut luften av posen og knyt igjen. Marineres minst 4-5 timer, helst i kjøleskap natten over.
  2. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk godt med papir. Ta var på marinaden. 
  3. Brun fileten rundt det hele i en stekepanne med litt olje på sterk varme. Senk varmen og tilsett marinaden.
  4. Legg på lokk og la kjøttet etterstekes på svak varme i ca. 5 minutter. Skru av varmen, og ta opp kjøttet, mens du gjør resten. 
  5. Rens og skjær grønnsakene opp i tynne strimler. Kok de sammen med nudlene i ca. 3-4 minutter. Sil av vannet. Rør inn litt olje i nudlene. 
  6. Skjær opp kjøttet i tynne skiver, og legg det over nudlene og grønnsakene, hell over marinaden og dryss over koriander og sesamfrø.

Tips:  
Her kan du også bruke ferdig stekt roastbiff som varmes noen sekunder i marinaden.

Lyst til å lage en annen biffrett så se her

Se våre oppskrifter med teriyaki

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her