Tilberedning av pinnekjøtt
Foto: Mari Svenningsen

Tilberedning av pinnekjøtt

Pinnekjøtt er ingen heksekunst å tilberede. Følger du våre enkle råd kan du ikke mislykkes. Her er fremgangsmåten.

Fremgangsmåte

Del pinnekjøttsiden langs hvert ribben. Vann ut i rikelig vann i ca. 1 døgn.

Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten.

Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra bena (2 - 3 timer). Pass på så det ikke koker tørt.

Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, litt høyt i ovnen på sterk varme eller grill i ca. 5 minutter.

Serveres på varme tallerkener med evt. grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, kokte poteter, kokesjy og sennep. Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.

Tips: Pinnekjøtt er saltet og tørket/speket og må vannes ut før bruk. Kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres.

Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning. Normalt tørket pinnekjøtt med lunkent vann ca. 12 timer. Godt tørket pinnekjøtt i kaldt vann inntil 2 døgn.

De beste oppskriftene på pinnekjøtt

Slik lager du ditt eget pinnekjøtt

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 124 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen