Tiradito med skrei
Aperitif

Tiradito med skrei

Tiradito er en peruansk vri på sashimi, med en deilig krydret sitrussaus. Dette er lett, enkel og smaksrik middag.

Fremgangsmåte

  1. Fisk som skal brukes til Tiradito, ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis).
  2. Bland sammen limejuice, aji amarillo paste og ponzusaus til en dressing. Smak til med mirin eller honing. 
  3. Skjær slangeagurk i tynne bånd med en ostehøvel eller mandolin. Finsnitt det grønne på vårløken.
  4. Skjær fisken i syltynne sashimi skiver og legg dem pent på en tallerkenen. Krydre med maldonsalt.
  5. Plasser bånd av agurk pent i midten. Pynt med vårløk, sesamfrø og nykvernet pepper.
  6. Hell tiradito dressingen over rett før servering, eller server i en mugge på bordet så gjestene kan forsyne seg selv. 
  7. Tradito kan serveres som den er eller med frityrstekte maistortillas - stek maistortillasen i rikelig med olje til den blir sprø, la renne av på kjøkkenpapir. 

Les mer om cevichetradisjonen her

Her finner du flere spennende oppskrifter på ceviche 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag
Dagens rett

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag

Vi snakker om en karriduftende gryte med masse frukt som ananas og mango.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her