Tomatsalat på 10 minutter med løk og basilikum
Foto: rudisill

Tomatsalat på 10 minutter med løk og basilikum

Denne salaten er deilig til det meste som legges på grillen både av kjøtt og fiskeretter. Men den kan også utvides til å bli en selvstendig rett til kveldskosen eller lunsjen.

Fremgangsmåte

  1. Store tomater skjæres i skiver og legges lagvis med løk i løvtynne ringer.
  2. Små tomater deles i fire eller to.
  3. Riv basilikumblader og vend inn. 
  4. Dressingen blandes og helles over.
  5. Dryss over smuldret ferskost.

Tips: Om du legger løkskivene i iskaldt vann før de blandes med tomatene, blir løksmaken mildere og sprøere.

Tips2: Denne salaten er deilig til det meste som legges på grillen både av kjøtt og fiskeretter.

Tips3: Om ønskelig, kan salaten utvides med kokt egg, mozarella, mer feta eller lagret gul ost, kokt eller røykt fisk, spekeskinke eller kylling. Da blir den med en gang en selvstendig lunsj- eller middagssalat.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her