Torsk med soyasmør

Ingredienser
1 hel torskefilet, ca. 1 kg
grovt havsalt
pepper
olje til steking

Soyasmør

2 1/2 ss soyasaus
100 g usaltet smør
1 sjalottløk, finhakket
1 stort fedd hvitløk, finhakket
friske urter (f.eks. gressløk og basilikum)

Potetpuré

500 g mandelpotet
4 fedd hvitløk
2 1/2 dl melk
5 ss smør
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skrap skjellene av fisken. Dryss fileten rikelig med grovt havsalt. La det ligge på i 20 min. Skyll så fisken godt under kaldt rennende vann og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Skjær fisken i porsjonsstykker.

Potetpuré Kok potetene og hvitløksfedd helt møre i usaltet vann. Sil av vannet og la dem dampe seg tørre. Mos potetene eller press dem gjennom en sil. Rør inn melk og smør. Smak til med salt og pepper (vær forsiktig med salt, både fisk og saus er salt). Dekk kasserollen med plastfolie og la den stå lunt til servering.

Soyasmør: Brun smøret «nøttebrunt». Bland inn de andre ingrediensene. Varm opp uten og koke. Tilsett friske urter helt til slutt.

Krydre fisken lett med nykvernet pepper. Varm opp stekepannen til høy temperatur. Ha i oljen og legg i fisken med skinnsiden ned.

Skru ned temperaturen noe og stek videre i ca. ti minutter, litt avhengig av tykkelsen på fisken.

Sendt inn av Arne Hanssen

Forsiden akkurat nå
Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

På tide å rydde i kjøleskapet? Lag denne paien med kylling, ost og bacon
Dagens rett

På tide å rydde i kjøleskapet? Lag denne paien med kylling, ost og bacon

En velsmakende pai settes alltid pris på, særlig når den lages av rester. Og blir det rester, smaker den like godt dagen etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her