Torsk med soyasmør

Ingredienser
1 hel torskefilet, ca. 1 kg
grovt havsalt
pepper
olje til steking

Soyasmør

2 1/2 ss soyasaus
100 g usaltet smør
1 sjalottløk, finhakket
1 stort fedd hvitløk, finhakket
friske urter (f.eks. gressløk og basilikum)

Potetpuré

500 g mandelpotet
4 fedd hvitløk
2 1/2 dl melk
5 ss smør
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skrap skjellene av fisken. Dryss fileten rikelig med grovt havsalt. La det ligge på i 20 min. Skyll så fisken godt under kaldt rennende vann og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Skjær fisken i porsjonsstykker.

Potetpuré Kok potetene og hvitløksfedd helt møre i usaltet vann. Sil av vannet og la dem dampe seg tørre. Mos potetene eller press dem gjennom en sil. Rør inn melk og smør. Smak til med salt og pepper (vær forsiktig med salt, både fisk og saus er salt). Dekk kasserollen med plastfolie og la den stå lunt til servering.

Soyasmør: Brun smøret «nøttebrunt». Bland inn de andre ingrediensene. Varm opp uten og koke. Tilsett friske urter helt til slutt.

Krydre fisken lett med nykvernet pepper. Varm opp stekepannen til høy temperatur. Ha i oljen og legg i fisken med skinnsiden ned.

Skru ned temperaturen noe og stek videre i ca. ti minutter, litt avhengig av tykkelsen på fisken.

Sendt inn av Arne Hanssen

Forsiden akkurat nå
Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen
Dagens rett
Tataki av hval med spicy ponzusaus

Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen

Siden tataki innebærer veldig kort kontakt med varme, er det en utmerket måte å tilberede det møre hvalkjøttet på, i panne eller på grill.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter
Dagens rett

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter

Lager du din egen urteolje i tillegg, kan du klappe deg på skulderen, for de har du gjort en solid innsats for smaken. Og kanskje reddet godt modne tomater fra søpla?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv
Dagens rett

Gi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv

Grillburgeren er manges favoritt på grillfesten. Med denne oppskriften får den et litt uvant følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom
Ukens drink

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom

Noen ting går aldri av mote - Collins er kanskje en av de mest forfriskende klassikerne som finnes. Og denne er den aller mest forfriskende du kan lage.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her