Torskefilet med søtpotetpuré og asparges
Foto: Hot Chocolate Media

Torskefilet med søtpotetpuré og asparges

For mange er torsk toppen av lykke, og det er ikke rart når du får den servert slik som her med søtpotetpuré og asparges.

Fremgangsmåte

Skjær fisken i fire like serveringsstykker. Bland vann og salt og kok opp.

Ta kjelen av platen og legg fiskestykkene i og la dem trekke 5-8 minutter - avhengig av tykkelse. Pass på å trekke fisken rett før servering.

Søtpotetpuré:
Skjær søtpotetene i terninger og kok dem møre i vann.

Mos dem sammen med smør og ev. litt vann. Smak til med salt og pepper.

Asparges:
Skjær eller brekk av den nederste delen på stilken, og skrell gjerne den nederste delen av asparges dersom den er trenete.
 

Kok aspargesene i godt saltet vann i 20 sekunder. Vend dem raskt i olivenolje med pepper og sitronsaft.

Rotfruktsylinder:
Skjær grønnsakene i bitte små terninger - 2x2 mm. Stek dem i smør på svak varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
 

Press terningene sammen i en liten stålsylinder slik at du får et grønnsakstårn på tallerkenen og la stå til servering. Eventuelt kan de serveres ved siden av.

Appelsinkålrot:
Skjær kålrot i ½ cm tykke skiver og del den deretter i passende biter. Kok kålroten mør i friskpresset appelsinsaft.
 

Ved servering legger du opp fisken oppå aspargesene, og serverer med kålrot og søtpotetpuréen. En fyldig rødvinssaus smaker kjempegodt til.

Flere velprøvde torskeoppskrifter finner du her

Fristende grønnsaksretter finner du i vår store kokebok

Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 31 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen