Torskegryte med sitron og pinjekjerner
Foto: Ragge Strand

Torskegryte med sitron og pinjekjerner

Torsk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Fremgangsmåte

Stek først potetskivene litt i oljen i noen minutter før du tilsetter løk og hvitløk. La surre på middels varme, løken skal bli blank, ikke brun.

Hell på vin, sitronsaft og buljong. La det få småkoke under lokk i ca 10 minutter.

Legg fiskestykkene i og la dem dampe under lokk 7-8 minutter.

Rist pinjekjernene i en tørr teflonpanne. Del tomatene i to og la dem bli varme i pannen

Anrett alt i store, dype tallerkener. Server med godt brød ved siden av.

Tips: Torsk i ferskpakket utgave er lett å få tak i overalt. Men du kan selvfølgelig bruke fryst vare. Den tiner du raskest om du legger pakken i kaldt vann.

Flere gode torskeoppskrifter finner du her 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne krydrete og spennende drinken har mindre alkohol enn smaken tilsier
Ukens drink
Taylor's Grapefrukt drinkoppskrift

Denne krydrete og spennende drinken har mindre alkohol enn smaken tilsier

Det er hvit tørr portvin som sammen med kardemomme gir den lett eksotiske karakteren som inviterer til en slurk til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bakt camembert er kosemat som skal nytes med senkede skuldre og fulle glass
Dagens rett
Bakt camembert med honning og valnøtter

Bakt camembert er kosemat som skal nytes med senkede skuldre og fulle glass

Bakt camembert er uimotståelig deilig fredagskos. Perfekt for en aften med selvpleie eller en romantisk kveld for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer
Annonse
Vinsmaking Horeca

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer

Vi inviterer deg til å møte våre vinprodusenter og smake på et bredt utvalg viner fra blant annet Napa Valley, Sonoma County, Santa Barbara, Lodi, Paso Robles og Monterey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bruk søndagen til å fylle en kasserolle med alle høstens gode smaker
Dagens rett
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker Millecosedde som i Italia

Bruk søndagen til å fylle en kasserolle med alle høstens gode smaker

Selv om denne suppegryten er uten kjøtt, har den masser av gode smaker. Har du dyrket bønner selv, er det her du skal bruke dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak fantastisk lagringsdyktige viner fra det historiske vinlandet Libanon på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 12. Oktober

Smak fantastisk lagringsdyktige viner fra det historiske vinlandet Libanon på Nedre Foss Gård

Opplev en perle av en produsent fra ett av de lengst dokumenterte vinproduserende landene på vakre Nedre Foss Gård.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik kan du også servere eplepaien
Ukens kake
Eple- og vaniljekremfylt mini-pai

Slik kan du også servere eplepaien

Denne vrien er like velegnet for innendørs som for utendørs nytelse - om du er blant dem som strekker sommeren lengst mulig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her