Tortilla med serranoskinke
Delicatessen

Tortilla med serranoskinke

Potetomelett på spansk - tortilla - er en øvelse som krever sin kokk, her er en vri som alle får til.

Fremgangsmåte

  1. Vask, tørk av og del potetene (med skallet på) i to. Ha dem over i en ildfast form, vend dem i olivenolje og dryss på salt og pepper.
  2. Stek dem på 200 grader i ca. 15-20 min. Når de er ferdige, bruk en stekespade til å hakke dem fint (skal nesten bli most).
  3. Fres serranoskinken og løken olivenolje til gyllen farge, ha i timian og hvitløk og fres videre i noen minutter til.
  4. Hell i potetene og smak til med salt og pepper, ha i mer olivenolje om det føles tørt. Avkjøl før eggene blandes inn.
  5. Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og hell over potetblandingen. Begynn med sterk varme slik at du får god stekeskorpe og skru deretter ned til middels. Snu tortillaen over på en tallerken og legg den tilbake i stekepannen.
  6. Du kan lage store, små eller tykke om du ønsker.
  7. Ha litt aioli på toppen og server. 

Tips: For ekstra karakter kan du drysse over pulver av svartbrent purreløk. 

Se våre andre oppskrifter på tortilla

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Delicatessen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her