Tradisjonell nordnorsk boknafisk
Foto: Sarah Cameron Sørensen, Bent Raanes

Tradisjonell nordnorsk boknafisk

Tradisjonell, nordnorsk boknafisk er halvtørket, eller "bokna" torsk. Her får du oppskriften med klassisk tilbehør: Baconfett og gulrotstuing.

Fremgangsmåte

Tradisjonell, nordnorsk boknafisk er halvtørket, eller "bokna" torsk. Denne tradisjonelle husmannskosten er blitt stadig mer populær, og seiler nå opp som en delikatesse på lik linje med lutefisk. Her får du oppskriften med klassisk tilbehør: Baconfett og gulrotstuing.
 
  1. Skjær gulrøtter i tynne skiver og legg dem i sausen. Kok på svak varme i 5 minutter. Smak til med salt.
  2. Kutt bacon i terninger og stek i panne. Ha gjerne en liten klatt smør inn mot slutten.
  3. Kok opp en kasserolle med saltet vann. Bruk 1 ss salt per liter vann.
  4. Legg i fisken, og la den trekke i 5 minutter på svak varme.
  5. Server boknafisken rykende varm med kokte poteter, gulrotstuing - og gjerne en persilledusk til pynt.
  6. Hvitsaus
  7. Visp melet sammen med litt av melken i en kasserolle. Hell i resten av melken. Tilsett smør og kok opp under omrøring.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her