Tyrkisk kebab
Foto: Matprat/Alf Börjesson

Tyrkisk kebab

Grilling er ikke bare forbeholdt helgen, og disse grillspydene er ekstra rask hverdagsmat. Tyrkisk kebab smaker fortreffelig. Her den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Bløtlegg grillspyd av tre i minst ½ time.

Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk foodprosessor med hakkekniv eller maskin med elteklo. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. ½ time.

Vask hendene godt og skyll dem under kaldt vann. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.

Pensle eventuelt spydene eller grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele.

Server med sitronbåter, stekte/grillede poteter og en god tomatsalat.

Kebab med kvernet kjøtt er vanlig i østlige Middelhavsland. Lages vanligvis av lam, men kjøttdeig eller familiedeig kan brukes i stedet. Ikke bruk karbonadedeig, det blir fort tørt.
 
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre er det lurt å bruke to stykker til hvert spyd da kebabene er lettere å snu på grillen.
 
 
 
 
 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 54 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen