Veganske linseboller med hampfrø
Foto: gerenme

Veganske linseboller med hampfrø

Du visste kanskje ikke at linser er en formidabel proteinkilde og like smaksrike som kjøtt. I disse veganske bollene legger vi til hampfrø, quinoa og chiafrø.

Fremgangsmåte

Skyll bønnene i kaldt vann og la dryppe av seg. 

Ha alt bortsett fra brødsmulene i en foodprocessor og kjør i 30 sekunder på middels styrke. Sjekk at massen henger sammen og at det er mulig å forme boller. Bruk en skje til hjelp. Rull bollene i brødsmuler. Varm olje i en panne og stek bollene til pent gylne på alle sider.

Du kan også steke dem i ovnen. Sett bollene på et stekebrett dekket med bakepapir. Drypp over litt olje. Stek ved 180 grader i 15 minutter eller til bollene er gylne.

Server bollene med en tomatsaus eller sursøt saus.

Tips:
Havremel lager du ved å ha lettkokte havregryn i en foodprocessor eller blender. Får du ikke tak i mandelmel, kan du doble mengden havremel i stedet.

Hampfrø er hotte ingredienser

Se alt du kan lage med quinoa

Her finner  du mange flere grønnsaksretter eller vegetarretter

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Les mer om indisk matfilosofi

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her