Velsmakende svinestek
Øystein Heggli

Velsmakende svinestek

Svinesteik er uhyre lett å lage litt mer raffinert uten at det opprinnelige konseptet forlates. Selve steika blir saftig og god når den tilberedes på riktig måte.

Fremgangsmåte

  1. Skjær bort svoren. Skjær langsgående kutt litt dypere enn midten av steken.
  2. Fyll så med hakket hvitløk, salt, pepper og svisker.
  3. Klem så sammen steken slik at den kan surres sammen som en vanlig surret svinestek. Surr stramt.
  4. Krydre steken utenpå med salt og pepper.
  5. Brun steken i smør i en litt stor jerngryte på komfyren. Bruk god temperatur, slik at smøret blir brunt.
  6. Brun steken godt på alle sider med god varme. Still deretter ned temperaturen, tøm i en flaske øl samt vann slik at steken ikke koker tørr.
  7. Det behøves ikke noe ekstra krydder enn kanskje litt kjøttbuljong. La steken trekke på veldig svak varme.
  8. Bruk steketermometer, steken er ferdig når termometeret viser 62-65°C.
  9. La steken stå og hvile seg på benken i ca. 20 min. Sil av kraften som er i gryta, ha den tilbake i gryta og la den koke inn til halv mengde.
  10. Jevn sausen med litt maizennamel oppløst i vann. Smak til med sukker, salt, pepper og litt sitron.
  11. Skjær bort svoren, og skjær steken opp i skiver. Anrett på serveringsfat.

Server med båtpoteter og denne vrien på rotgrønnsaker. 

Tips: 
Du kan erstatte rosépepper med grovkvernet sort pepper. I så fall passer det bedre med hjemmelaget ertestuing, tyttebær, surkål og god mandelpotet.

Sendt inn av Øystein Heggli

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her