Whiskyflamberte epler med mascarponekrem
Famous Grouse

Whiskyflamberte epler med mascarponekrem

Slik forvandler du eplene på en enkel måte til en drøm av en dessert.

Fremgangsmåte

Flamberte epler:
Først deler du eplene opp i fine jevne skiver eller båter.

Smelt smør og brunt sukker i en stekepanne på medium høy varme. (ca. 2 min) Øk varmen litt og tilsett eplene. Stek eplene på begge sider slik at de blir myke og får en fin gylden farge. Ta stekepannen av platen og skru av avtrekksviften. Tilsett whiskyen og tenn på. Vær forsiktig siden flammene kan bli ganske store. Når flammene har slukket legger du eplebitene over på et bakepapir og lar de avkjøle seg. Ta vare på sausen i stekepannen – om ønskelig kan denne tilsettes til slutt.

Mascarponekrem:
Ha alle ingrediensene utenom limesaft sammen i en bolle og pisk dette stivt. Smak til med limesaften til slutt.

Servering:
Legg noen epleskiver utover en liten tallerken etterfulgt av ønsket mengde mascarponekrem og en siste epleskive. Riv over litt friskt limeskall rett før servering.

Se hva annet du kan lage av dessert/kake med whisky

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Famous Grouse

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her