- Lag woksaus: Pisk ingrediensene sammen i en tykkbunnet kjele og kok opp. Ta kjelen straks av platen.
- SkjÊr kinakÄl og paprika i tynne strimler.
- Brun kjĂžttet i varm panne i to omganger.
- Legg kjĂžttet til side, og wok grĂžnnsakene i to omganger
- Ha kjĂžtt og grĂžnnsaker tilbake i woken og rĂžr inn sausen.
- Kok opp og smak til. Server kokt ris til.
Tips1:
I stedet for kinakÄl kan du bruke nykÄl (i sesongen), spinat eller grÞnnkÄl.
Tips2:
Du kan bruke bÄde rÞd, gul og grÞnn paprika. De fleste vil nok etterlyse en smak som sparker fra, som chili. BÄde fersk og tÞrket chili fungerer, sÄvel i woken som i sausen. Og vÄrlÞk setter ekstra god smak. Et dryss av friske urter er alltid velkomment og Þker appetitten betraktelig.
Tips3:
Lag gjerne dobbel porsjon woksaus, sÄ har du til senere. Resten fylles pÄ et glass med lokk og oppbevares i kjÞleskapet.
De beste wokoppskriftene finner du her
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig