- Skrell og kok poteter møre. Press dem gjennom en passer eller bruk potetstapper, smak til med salt og pepper og bland inn bokhvetemelet.
- Ta vare på vannet og kok hakket løk, hvitløk og gulrot mørt. Tilsett renset og hakket russekål (eller grønnkål) og kok i 5-6 minutter til. Hell av vannet og la dampe fra seg. Bland og klem fyllet sammen.
- Ta en håndfull potetmos og form til et rektangel i håndflaten. Legg litt fyll på og pakk potetmosen rundt. Dypp varsomt i mel. Gjenta til alt er brukt opp.
- Varm nøytral olje til 180 grader. Legg bollene varsomt, 2-3 av gangen, oppi oljen og frityrstek til pent brune. Dryss over litt salt og pepper.
Tips:
Du kan godt droppe melet, det er mest for at de skal holde sammen under forming og steking.
Tips:
Du kan godt steke dem i panne.
Flere deilige ukrainske retter