Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller
Aperitif

Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

At disse bollene er populære i Øst-Europa, er lett å forstå.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kok poteter møre. Press dem gjennom en passer eller bruk potetstapper, smak til med salt og pepper og bland inn bokhvetemelet.
  2. Ta vare på vannet og kok hakket løk, hvitløk og gulrot mørt. Tilsett renset og hakket russekål (eller grønnkål) og kok i 5-6 minutter til. Hell av vannet og la dampe fra seg. Bland og klem fyllet sammen.
  3. Ta en håndfull potetmos og form til et rektangel i håndflaten. Legg litt fyll på og pakk potetmosen rundt. Dypp varsomt i mel. Gjenta til alt er brukt opp.
  4. Varm nøytral olje til 180 grader. Legg bollene varsomt, 2-3 av gangen, oppi oljen og frityrstek til pent brune. Dryss over litt salt og pepper.

Tips:
Du kan godt droppe melet, det er mest for at de skal holde sammen under forming og steking. 

Tips:
Du kan godt steke dem i panne.

Flere deilige ukrainske retter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Drøm deg bort med denne drinken
Ukens drink

Drøm deg bort med denne drinken

Den heter "skinnende Reno" - etter spillparadiset i Nevada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her